Хрониките на Алатар

В гората на мъртвите

Някога мястото за гробницата на лордове, а може би ако отидем достатъчно назад и на крале. Тази зловеща гора е погълнала последното място за почивка на мнозина благородни люде и според селяните това е ядосало мъртъвците.

Нашите герои се спускат в една от криптите с мисия – да намерят и извлекат Пазител, меча – семейно съкровище на рода Малвадор. Сегашния владетел разказва тъжната приказка на прадядо му, който пред вида на стотиците си осъкатени и избити поданици, полудял и побягнал в дълбините на гората.

Слуховете сред селяните се оказват истина. В гората битуват зли духове на войни, неуспели да намерят покой. Бавно групата изрязва пътя си през талази немъртви същества, за да намери нещо неочаквано. Същество от Делечината Отвъд, което очевидно има интереси в местността и малки безформени твари, вероятно негови съюзници. След победата, намират момченце, чието любопитство го отвело твърде дълбоко в гората.

Лорда е щастлив да получи останките от меча, за да го изкове по случай наближаващото завръщане на сина си и пълнолетието му, а родителите да си върнат детето, макар и осъкатено.

View
Драконът

Дълбоко в земята трума смели приключенци рискуват живота си, за да защитят малкия град Алатар поне за още малко. След дълга битка със злите коболди, те попадат на нещо наистина неочаквано. Нов съюзник. Името на полу-елфа е Армас, но това е всичко, което знаят за него, освен, че очевидно е вещер. Той е мистерия за самия себе си, тъй като при сблъсък, най-вероятно с гадините е изгубил паметта си, но знае от писмото намерено до него, че има мисия в града.

Ниво след ниво групата оставя кървава следа след себе си и накрая се побеждават вожда на коболдите. Но само, за да разберат, че не той е истинската опасност тук. Тайна врата ги отвежда до леговището на Зартаракс, млад бял дракон. Именно неговата алчност е довела до честите атаки на слугите му. Нуждата им непрекъснато да носят нови съкровища с риск за жалкия си живот.

Цял Алатар ликува за победата над звяра. Но героите се връщат с нов спътник. Малко човешко момиченце, което владее само езика на Рогар. Името й е Келара.

View
Замъкът на коболдите

Алатар е издигнат насред Лунните хълмове при водопада на река Нентир. Тук се срещат всички пътища от областта и градът е център на търговията. Или поне е бил преди Войната на копието. Оркски племена опожавят града и прогонват населението. Остават малцина. Днес Алатар е едва сянка на отминалото си величие. Град в остра нужда на герои.
От изток заедно с един керван пристига група нищо неподозиращи приключенци. Имерал, маг от расата на еладрините, висок и тънък като върба, винаги вглъбен в себе си. Рогар, масивен войн от расата на полудраконите, свиреп враг, но и веренсъюзник. Техен лидер е Арикс, уверен и опитен, с червено шалче на врата.
Тримата отсядат в хана Нентир. Скоро разбират, че местни коболтски племена тормозят пътниците по Царския път. Лорд Фарен Малвадар им прелага награда, за да се справят с напастта. Посочва им, че база на операциите на дребните твари е Замъка на коболтите, крепост от старо време на половин ден път от града. Докато претърсват мястото откриват на земята капак, а под него стълбище, което ги отвежда в катакобите на някогашната твърдина. След вече две битки с коварните мъници групата продължава смело напред в дълбините на земята.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.